Openbaar onderzoek

1 minuut gelezen

Clock Zoals jullie wellicht vernomen hebben via de media zit het Ventilus project in een volgende fase, ‘openbaar onderzoek’.

Er werd een voorlopige vaststelling van het GRUP (Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan) gedaan door de Vlaamse overheid, wat wil zeggen dat de procedure in de volgende stap zit.

De Vlaamse overheid blijft vast houden aan het bovengrondse traject in wisselstroom, waarbij slechts een beperkt deel ondergronds kan aangebracht worden.

Vanuit de verschillende burgerplatformen blijven wij geloven dat een traject in gelijkstroom, dat volledig ondergronds kan een beter alternatief is, dit omwille van de impact op gezondheid (Electromagnetische straling) en visuele impact.

Er is vanuit de overheid informatie beschikbaar over de volgende stappen via deze website: Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Ventilus, Departement Omgeving - Vlaamse overheid (vlaanderen.be)

Er gaan ook verschillende info vergaderingen door, waar nog meer uitleg zal gegeven worden. Die zijn ook te vinden via die zelfde website.

De desbetreffende data kan hieronder terug gevonden worden. Inschrijven kan via dit formulier.

info vergaderingen

Vanuit het burger platform begraaf Ventilus zullen wij een bezwaar indienen tegen het huidige project voorstel, we laten ons daar ook juridisch voor bij staan.

We blijven ook samen werken met de andere burger platformen.

Het is belangrijk dat er voldoende individuele bezwaren ingediend worden. Meer informatie over hoe dit kan volgt later.

LET OP: het traject is ondertussen op bepaalde plaatsen aangepast ten opzichte van het initiële traject. Meer informatie over het meest actuele traject (dat nog steeds kan wijzigen), is hier terug te vinden: DSI - Detail - Ventilus (vlaanderen.be)

Tot slot deze concrete oproep: schrijf u zeker in voor de verschillende info vergaderingen, zodat u een goed zicht krijgt op de impact van dit project op uw persoonlijke situatie en omgeving.

Mocht er meer informatie nodig zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten

Begraaf Ventilus

Bijgewerkt: