Petitie ingediend bij gemeentebestuur Zedelgem

minder dan 1 minuut gelezen

Betogers aanwezig bij afgifte petitie Vanuit burgerplatform Begraaf Ventilus ging afgelopen week een petitie rond in Zedelgem. De petitie -met 353 handtekeningen- verwoordt duidelijk de onrust die leeft bij de inwoners maar ook de onvrede over de beperkte informatie die gemeente Zedelgem tot nu toe verspreidde over deze drastische ingreep in het leven en welzijn van z’n inwoners.

De volledige inhoud van de petitie kunt u hier vinden. Urbain Ureel, die de petitie persoonlijk bezorgde aan burgemeester Annick Vermeulen geeft verder uitleg:

Eigenlijk is dit niet de normale gang van zaken… maar een kunstgreep, waarbij op de goodwill van burgemeester en/of voorzitter de gemeenteraad wordt gerekend. Als er meer dan 50 burgers vinden dat het beleid van de gemeente voor verandering vatbaar is, kan een motie worden ingediend. Voor de wettelijk vastgelegde termijnen zijn we helaas onherroepelijk te laat, dit doordat we slechts onlangs via via zijn te weten gekomen over de mogelijkse komst van project Ventilus en bijhorende spanningmasten in onze leefomgeving.

Focus was ter plaatse en maakte onderstaande reportage:

Het nieuwsbericht van Focus WTV vind u hier. Er verscheen ook een artikel in Het Laatste Nieuws omtrent de afgegeven petitie te gemeentehuis Zedelgem.

Labels:

Bijgewerkt: